Odla grönsaker till den egenfångade fisken

Finns det något godare än att äta fisk som du först har dragit upp och sedan tillagat själv? Ja, egenfångad fisk med egenodlade grönsaker. Klimatsmart, gott och mycket hälsosamt.

Odla grönsaker

När du ska börja odla grönsaker kan du få mycket inspiration och hjälp på Wexthuset. Både vad du kan odla och hur du driver upp olika fröer, lökar och plantor. Sverige är ett avlångt land med sammanlagt åtta växtzoner. När du odlar ätbart, eller blommor i rabatten, vill du satsa på växter som verkligen trivs i din växtzon. Oavsett var du bor kan du ha ett härligt grönsaksland med morötter, dill, gräslök, lök, potatis, sallad och annat som smakar fantastiskt som tillbehör till fisken. Gå in på Wexthuset och köp fröer och lökar till ditt grönsaksland och dina rabatter.

Grönsaker till fisken

Att odla egna grönsaker och fiska egen fisk i tiden. Det är många som vill äta lokalodlat och mat som inte har fraktats över hela världen. Intresset för att odla och fånga maten med egna händer har också ökat. Det blir mycket godare, förutom att det är skönt att ha ett praktiskt intresse. Sitta i en båt och fiska eller hålla på i potatislandet, istället för att sitta framför en skärm. Både vårt fysiska och mentala mående kräver mer egenodlad mat. Klimatförändringarna har också medfört att många vill ställa om hur och vad de äter. Då kommer egenodlade grönsaker och fisk från den lokala sjön eller havsstranden i ropet.

Grönsaker och fisk är både mycket nyttiga att äta och smakar underbart tillsammans. Du har dragit upp en abborre som du steker eller röker. Du kokar nyplockad potatis med dill och som tillbehör plockar du sallad, rädisor och morötter från ditt trädgårdsland. Vintertid är det dessutom gott med lax i ugnen. Skala och skär morötter, rödbeta och potatis i stänger och klyftor. Häll på olja, salta och peppra. Sedan låter du grönsakerna och laxen tillagas i ugnen. Näringsrik och god mat som garanterat gör dig mätt. Om du förvarar dina egenodlade morötter och din potatis mörkt och svalt kommer de att hålla sig långt in på vintern.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage