Sommarstugedröm för fiskfantasten

För dig som älskar att fiska är säkert drömmen att ha ett litet smultronställe i skogen precis i närheten av en sjö. Ett sött torp dit du kan fly undan stress och vardag för att bara njuta av fiske.

Låt oss säga att du har lyckats dra turlotten och nu står med nycklarna i handen till en liten sommarstuga intill en sjö. Kanske ett drömläge med fiskemöjligheter bara några meter från stugan, men däremot ett riktigt renoveringsobjekt. Då är praktiska tips något du kommer få nytta av – häng med!

Optimera sjöläget

Först och främst behöver du fokusera på att göra saker i rätt ordning. Det sjönära läget är något du absolut bör prioritera och så länge vädret tillåter kan du köra igång på direkten. Tipset är att förvandla tomten till en trivsam oas från vilken du tar dig ner till sjön. Använd gärna dekorativ kantsten och annat stenmaterial för att skapa vackra miljöer utomhus. Kantsten är ett väldigt smart inslag då det ger extra stabilitet till ytan och håller den övriga stenläggningen på plats. Idag finns det många varianter av kantsten – välj mellan kantsten till rabatter, gräsmattor, vägar och små stigar.

Varför inte lägga kantsten som ram till en fin liten stig ner till sjön där du kan fiska direkt från land? Välj gärna en kantsten i granit som ger en naturlig och fin inramning på både stig och tomt. Fyll ut stigen med smågrus för att göra promenaden bekväm hela vägen ner till vattnet.

Praktiska moment först

Sett till renoveringen inomhus bör du fokusera på att få till alla nödvändiga delar innan du kör igång med finrenoveringen. Det innebär bland annat att WC, dusch och kök måste bli färdigt för att du ens ska kunna vistas i sommarstugan. Mycket kan du göra på egen hand, men ska du dra el behöver du en certifierad elektriker till jobbet.

Så länge du har toalett och möjligheter att laga mat kan du bo i torpet samtidigt som du renoverar resten. Det är också en fördel att bo i ditt renoveringskaos eftersom att du då bättre ser vad som är mest viktigt att bli färdig med.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage