Bästa utrustningen för nattfiske

Det är dags att ge sig ut för nattfiske igen och du älskar det. Känslan av mörkret som kryper tätt intill dig ute i båten och du behöver lita till din instinkt så mycket mer än under vanligt dagsfiske. Det är en speciell känsla det där, och när fisken väl hugger betet och det är dags att kämpa för att se vem som vinner…det är magi. Så, har du packat allt du behöver?

Pannlampa ger dig fri rörlighet

Nattfiske är av uppenbara skäl helt annorlunda än att fiska under dagtid. På grund av mörkret blir utrustningen ännu viktigare och du behöver tänka extra mycket på att hålla dig varm. Något som också är av avgörande betydelse är att du har med dig någon form av ljuskälla. Med hjälp av en pannlampa eller ficklampa behöver du kunna lysa upp din utrustning, den del av båten där du befinner dig och vattenytan när du ska dra upp din fisk, för att nämna några exempel. Ficklampor i all ära men använder du dig av en pannlampa får du båda händerna fria till att hålla spö och håv, och du blir överlag betydligt mer fri att röra dig. Skulle du halka eller något annat olyckligt ske är det också viktigt att ha båda händerna fria för att ta tag i något för att finna balansen eller hålla dig fast. Fiskar du tillsammans med någon kan den personen vara ansvarig för att hantera ljuskällan men ofta brukar det kännas bättre att ha den kontrollen själv. Pannlampor kommer också i olika utföranden och prisklasser så det blir lätt att hitta det som passar just dig bäst.

Säkerheten alltid viktig

För att ge dig ut med båt i nattmörkret behöver du vara en erfaren fiskare med väldigt bra kunskap om navigering, båtar och inte minst bra vetskap om vattnen dit du ska bege dig. Allt handlar om att vara väl förberedd ifall något händer, och något av det bästa du kan göra är också att inte ge dig ut själv. Ha även nödutrustning och radio med er, och glöm inte flytvästarna. De ska dessutom vara påtagna och inte ligga bredvid dig eller nerpackade. Även om du är erfaren är säkerheten enormt viktig. Klä dig så att du håller värmen men ändå är rörlig, och ta med mat och dryck. När allt är klart och packat är det dags att ge dig ut i mörkret och ut på sjön, redo för ditt nästa nattfiskeäventyr. Njut, och var trygg i vetskapen att du är så förberedd du bara kan bli. Och du – glöm inte pannlampan.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage