Rätt kläder för fisket

Med fiskeutrustningen i ena handen banar du dig väg genom skogen, böjer undan grenar med den andra handen och njuter av skogens alla dofter. Snart är du framme vid floden där du vet att fisket är bra – du kommer ha med dig en god fångst hem. En kall vind nyper dina kinder men du är varmt klädd och har inga problem med lite kyla. I ryggsäcken kan du känna den lätta tyngden av termosen med kaffe och resten av dina tillbehör för fisketuren. Ett leende sprids över ditt ansikte när du hör ljudet från floden lite längre fram.

Håll dig varm oavsett väder

Känner du igen känslan? Den där upprymdheten i bröstet, styrkan du får av att vara ute i naturen och längtan efter att få ut linan i vattnet… Det är fantastiskt att komma ut och ge sig hän till fisket, oavsett väder eller tid på året. När det börjar bli kallare ute är det dock lätt att kylan kryper in under kläderna och är du inte rätt klädd kan fisketuren snabbt förvandlas till något som mest är obehagligt och otrevligt, och blir du riktigt nerkyld kan situationen bli farlig. Se till att vara väl förberedd med bra friluftskläder så håller du dig varm i de flesta väder. Ordspråket ”det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder” är väldigt slående när det kommer till friluftsliv och kanske speciellt när det handlar om fiske som kan ta sin tid. Du står ofta still under relativt långa tidsperioder så det är viktigt att klä dig i lager med bra kvalitetskläder. På Garphyttan finns ett stort utbud av kläder både för dig som är aktiv ute i naturen och för dig som är hemmafixare.

Vårda dina kläder

Att ha rätt kläder för olika typer av väderlek är en sak men det är också viktigt att sköta om kläderna så att de håller länge. Ett sätt är att impregnera det som går. Har du plagg av poplintyg kan du skaffa ett vax som hjälper till att göra kläderna vattenavvisande. Även denna typ av vax kan du hitta på Garphyttans hemsida. Som fiskare kommer du onekligen ofta i kontakt med vatten under dina fisketurer och därför blir det extra viktigt att se till att dina kläder klarar av det utan att förstöras. Men när du har allt du behöver är det bara att packa ryggsäcken med varmt kaffe och något att äta, plocka fram fiskeutrustningen och ge dig iväg – fisken väntar inte!

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

frontpage